Ważna informacja    :       Nr telefonów: 32 255 51 07, 32 256 29 98 *tanie bilety do TWINPIGS nowy sezon 2019*KRAJOWY ZJAZD DELEGATÓW 31.05-02.06.2019r.-POKRZYWNA*szkolenie „Pracownicze Plany Kapitałowe-7 czerwca godzina 9,00- pełna informacja zakładka AKTUALNOŚCI*

Dołącz do nas

JAK PRZYSTĄPIĆ DO ZWIĄZKU ZAWODOWEGO?

Prawo obowiązujące w Polsce mówi, że reprezentatywną organizacją pracowników do rozmów z pracodawcą jest związek zawodowy.

Jeśli w Twoim zakładzie pracy działa już Niezależny Samorządny Związek Zawodowy ” Solidarność ”  – 80 wystarczy, że wypełnisz deklarację członkowską i dostarczysz ją do odpowiedniego reprezentanta Związku. Uchwałą komisji zakładowej/międzyzakładowej zostaniesz przyjęty do grona członków NSZZ ” Solidarność ”  – 80.

Osoby będące już członkami innego związku zawodowego aniżeli NSZZ ” Solidarność” – 80 , chcące stać się Naszymi członkami mogą bez żadnych konsekwencji wypełnić druk wystąpienia znajdujący się na poniższej stronie oraz przesłać wraz z deklaracją członkowską.

Najlepszym sposobem, aby poprawić swoje warunki pracy jest zachęcenie jak największej ilości kolegów z pracy do dołączenia do naszego Związku.

Im więcej członków Związku będzie w Twoim miejscu pracy, tym większy wpływ będziecie mieli na warunki pracy i wysokość zarobków.